Vælg en side

Birmaerne Bastian og Frederik var ved at drive deres ejere til vanvid. Bastian levede næsten kun på en kommode i stuen, hvor han sad og langede lussinger ud. Og Frederik syntes, det var evigt sjovt at provokere ham. Men ved hjælp af klikkertræning er det lykkedes at få de to katte til at være gode venner.

– Klikkertræning giver en usikker og stresset kat en følelse af, at der er noget, den rent faktisk selv kan kontrollere. Når den opdager det, bliver den mere selvsikker i stedet for kun at være skræmt og nervøs. Derfor er klikkertræning rigtig godt, hvis man vil have sat en stopper for adfærdsproblemer, som følger med stress og usikkerhed, fortæller adfærdskonsulent Ayoe Hoff, der med stor succes har klikkertrænet angste og skræmte internatkatte, som ingen ellers kunne komme i nærheden af.

Foto: Dorte Schmidt

Erfaringerne bruger hun nu, når hun i sin Ain’t MisBehaving Adfærdsklinik hjælper katteejere med at få løst adfærdsproblemer som aggression, urenlighed, mobning, magtkampe med andre katte i huset og anden uønsket opførsel, der som regel skyldes, at katten er bange, usikker og stresset.

Læs hvordan klikkertræningen har hjulpet Bastian og Frederik til at blive gode venner i Dyrefondet 4/2013.