Vælg en side

– Jeg forstår ikke, hvorfor nogle vælger at opdrætte katte, som har en større risiko for at få helbredsproblemer. Og at opdrætterne så oven i købet belønnes for det med præmier på udstillingerne, er efter min mening helt forkert. Det går imod alt, hvad jeg anser for at være ordentlig dyrevelfærd. Dyr burde have ret til at blive født sunde og raske.

Sådan siger Louise Engberg, der har valgt at gå mod strømmen. Som den eneste i Danmark opdrætter hun perserkatte af den gamle type.

mod ekstrem avl

Avl mod et bestemt udseende koster mange både katte og hunde svære lidelser og deres ejere store bekymringer og dyrlægeregninger.

Så at møde en opdrætter, der går den modsatte vej, er en dejlig oplevelse. For hvorfor er det lige, at dyrene skal lide, fordi vi finder på, at nu er det smart med helt flade næser, så dyret dårligt kan få luft? Eller meget store øjne, der risikerer at poppe ud? Eller så store hoveder, at dyrene ikke længere kan føde naturligt, men skal have kejsersnit?

Desværre er der stadig alt for mange, der går den sundhedsskadelige vej, når det gælder om at avle hunde og katte. Det burde det være forbudt ved lov. Men indtil det sker, er det da skønt, at der findes mennesker som Louise Engberg. For hende er det vigtigste af alt, at hendes katte er sunde, raske og glade.

Læse mere om den klassiske perser på Louise Engbergs hjemmeside.

Foto: Louise Engberg