Laika er nu over et år og stadig sprængfyldt med energi. Så selvfølgelig går vi tur mindst tre gange om dagen. Og de to af turene foregår som regel i en hundeskov eller et andet sted, hvor hun kan løbe løs.

Laika på tur– Går du virkelig med Laika tre gange om dagen? Det er altså ikke normalt. De fleste hunde kommer da højst ud på én tur om dagen. Og rigtig mange klarer sig med at lukke hunden ud i haven.

Meldingen kommer fra en af mine venner, der selv har haft hund i mange år.

Stakkels hund, tænker jeg og gør opmærksom på, at der heldigvis er rigtig mange hundeejere, der går tur med deres hund både morgen, eftermiddag og aften. Også selvom familien bor i hus med have og ikke i en lejlighed, hvor der ikke er nogen vej udenom. Hunde i lejligheder er i virkeligheden ofte de heldigste hunde. De kan nemlig være sikre på at komme ud og gå mindst tre gange dagligt.

Så ku’ jeg lære det

Indrømmet – jeg har på et tidspunkt kortvarigt forsøgt at aftale med Laika, om hun ikke selv kunne klare dagens sidste tissetur ude i haven. Hun kvitterede øjeblikkeligt ved at sørge for, at jeg startede dagen med at samle op og gøre rent. Så kunne jeg lære det. For selvfølgelig skal hun også have en aftentur. Faktisk er det den tur, hun er mest opsat på, selvom den er kort. Måske fordi der er ekstra mange visitkort at læse lige før sengetid.

Jeg ved godt, at der er alt for mange hunde, der ikke kommer ud at gå hver dag. De står og gør i deres haver og er helt vilde for at få kontakt, når man kommer forbi. Jeg får så ondt af de hunde. Efter min mening burde det ikke være tilladt, og jeg fatter ikke, hvorfor de mennesker så overhovedet har fået en hund.

Men heldigvis møder jeg også masser af mennesker, der trofast går de tre ture om dagen – og som nyder det. Tag for eksempel hende, der står op klokken 5 hver morgen for at mødes med to andre hundeejere og gå en ordentlig tur, før de alle tre møder på arbejde klokken 8. Eller de mange, der næsten altid har naboens eller genboens hund med på tur sammen med deres egen, for ellers kommer den ikke ud, og det er da synd.

Laika kan og vil ikke undvære sine ture. Hun elsker at komme ud og snuse. Hun er vild med at møde og lege med andre hunde. Og hun bliver fuldstændig umulig at være sammen med, hvis hun ikke får lov til at røre sig og opleve verden.

Så ja – jeg går med Laika tre gange om dagen, og jeg ville ønske, at det var helt normalt for alle hunde.

Dage med Laika – fra Dyrefondet 1/2013.

Følg Laika på Facebook på www.facebook.com/laikalife.