journalist Dorte Schmidt
Efter emne
Arkiv

TyrekalveHvert år aflives 20.000 jersey tyrekalve ved fødslen i Danmark. Det kan nemlig ikke betale sig at fodre dem op til slagtning.

På Assedrupgaard ved Århus har landmand Morten Laursen gjort det til sin mission at redde så mange af kalvene som muligt og samtidig få en forretning ud af det. På den måde får tyrekalvene chancen for at få et par år på græs, før de bliver slagtet. En rigtig god ide, som jeg skriver jeg om i Dyrefondet 4/2011.

Klik her for at se den søde film af nogle af dyrene, der græsser ved Brabrand Sø i Århus. Filmen er taget af Lisbeth Scharling, der har kolonihave i nærheden. Hun og hunden Happy besøger ofte de nysgerrige og legesyge kalve.

Glad forside

Dyrefondet 4-2011Til samme nummer har jeg besøgt Jacob Haugaard og hans to mopser, hvoraf den ene har beriget familien med seks små, nuttede hvalpe.

De måtte naturligvis på forsiden sammen med deres “far”. Og resultatet bliver man da bare i rigtig godt humør af at se på. Fotograf Kirstine Mengel har taget de skønne billeder.

Som sædvanlig er bladet i øvrigt sammensat, så der er noget for enhver smag. Mange hunde- og katteejere vil helt sikkert få glæde af det store tema om allergi.

Klik her for at læse Dyrefondet 4/2011.