33 24 20 40 dorte@pressefolden.dk

Dyrefondet 6-2011Gravhøjgård i Nibe lever ænderne det frie liv. De græsser på marken, æder økologisk foder og snadrer i vand lige til den dag, de bliver slagtet. Og det gode liv kan både ses og smages, når anden er tilberedt og sat på bordet.

Så da jeg havde besøgt Kate Bryrup og fotograferet hendes ænder til Dyrefondet 6/2011, var der ingen tvivl i mit sind. Sådan en and, der har haft det godt og har kunnet gøre stort set, hvad den vil, skulle jeg helt sikkert også have på mit julebord.

I det hele taget gør jeg, hvad jeg kan, for at sikre mig, at de dyr, jeg spiser ikke er blevet pint og plaget under deres opvækst. Efter min mening kan vi ikke være andet bekendt!

Træn din kat

Træning af katteHvis jeg skal fremhæve en af de andre af bladets mange sjove og oplysende artikler, skal det være historien om, hvordan katte- og hundetræner Ayoe Hoff fra Ain’t MisBehaving Adfærdsklinik har trænet sine indekatte efter præcis samme principper, som når man træner en hund.

Ayos katte er mere veltrænede end mange hunde. De kan gå på plads, sætte sig, dække, rulle, vinke og udføre masser af andre ”hundekunster”. De kommer, når man kalder, hopper op og ned af stole og borde på kommando og lader sig villigt undersøge i for eksempel mund og ører og accepterer at få børstet tænder.

Klik her for at læse Dyrefondet 6/2011.