33 24 20 40 dorte@pressefolden.dk

Dyrefondet 1-2012– Jeg forstår ikke, hvorfor nogle vælger at opdrætte katte, som har en større risiko for at få helbredsproblemer. Og at opdrætterne så oven i købet belønnes for det med præmier på udstillingerne, er efter min mening helt forkert. Det går imod alt, hvad jeg anser for at være ordentlig dyrevelfærd. Dyr burde have ret til at blive født sunde og raske.

Sådan siger Louise Engberg, der har valgt at gå mod strømmen. Som den eneste i Danmark opdrætter hun perserkatte af den gamle type.

Avl mod et bestemt udseende koster mange både katte og hunde svære lidelser og deres ejere store bekymringer og dyrlægeregninger. Så at møde en opdrætter, der går den modsatte vej, er en dejlig oplevelse. For hvorfor er det lige, at dyrene skal lide, fordi vi finder på, at nu er det smart med helt flade næser, så dyret dårligt kan få luft? Eller meget store øjne, der risikerer at poppe ud? Eller så store hoveder, at dyrene ikke længere kan føde naturligt, men skal have kejsersnit?

Desværre er der stadig alt for mange, der går den sundhedsskadelige vej, når det gælder om at avle hunde og katte. Efter min mening burde det være forbudt ved lov. Men indtil det sker, er det da skønt, at der findes mennesker som Louise Engberg. For hende er det vigtigste af alt, at hendes katte er sunde, raske og glade.

Klik her for at læse mere om den klassiske perser på Louise Engbergs hjemmeside.

Klik her for at læse hele artiklen i Dyrefondet 1/2012.

Og læs endelig også nogle af alle de andre gode historier. For eksempel om TrygFonden Besøgshunde og om at holde høns i haven.

Skal dyreunger overlades til sultedøden

Også mit interview med formanden for Dyreetisk Råd Peter Sandøe er helt sikkert værd at læse. Han efterlyser en debat om, hvordan dyreetik skal spille sammen med vores naturforvaltning. For som han spørger: Hvorfor må fansanen være en del af den danske natur, når mårhunden ikke må? Ingen af dem hører naturligt hjemme i Danmark. Og er det i orden at skyde dyr som mink og mårhunde, mens de har unger?

For mig var det noget af en øjenåbner at høre om hans synspunkter. Jeg har egentlig altid regnet med, at hvad Naturstyrelsen foretager sig, sikkert også er i orden. Den holdning har jeg nu fået rystet godt og grundigt. For vel er det da ej i orden at slå dyr ihjel, når de har unger. Og slet ikke når der er tale om dyr, der ret beset ikke udgør nogen trussel mod den danske natur. I følge de videnskabelige undersøgelser, vil mårhunden sandsynligvis bare finde sin egen niche hos os.

Du kan i øvrigt læse meget mere om dyreetiske spørgsmål på Det Biovidenskabelige Fakultets hjemmeside www.dyreetik.dk.

http://www.dreamstime.com/-image19966206

Share This